Duitsland - Elbe

verslag van de vakantie van 28 april t/m 4 mei 2012

door: Henk de Lange

Inleiding

We waren er wel weer eens aan toe om een paar dagen lekker weg te gaan en de meivakantie is dan wel altijd een leuk weekje om te gaan. Wordt het een eiland of ergens anders in Nederland? We wisten het niet. Totdat ik me het reisverslag van Ana Buren herinnerde, over de excursie van Avifauna naar de Elbe in 2009. Even weer snel doorgelezen en dacht meteen: zo'n mooi gebied en relatief zo dichtbij, waarom gaan we niet dáárheen!

vakantiehuisje

Links: voorzijde vakantieverblijf. Midden: "onze" tuin. Rechts: het gedeelte waar wij verbleven, in de linker helft van het huis.

Meteen op internet rondgekeken en toen maar snel (half april) een huisje geregeld. Het pension in Pevestorf, waar ik eerst aan zat te denken, was allang volgeboekt. We konden nog kiezen uit twee huisjes: eentje (een bovenverdieping) dat redelijk dicht aan de Elbe lag, maar buiten het mooie gebied, en eentje in Restorf. Van het laatste waren geen foto's beschikbaar, maar ik ben blij dat we de gok genomen hebben. We zaten er prachtig en de mensen waren ook nog eens heel erg aardig en behulpzaam. Bij de tochten heb ik even aangegeven of ik alleen of met het gezin op pad ging.

Hieronder een kaartje van de directe omgeving waar wij verbleven. De Elbe staat er niet op, maar ligt hier vlak boven. Zie ook de Googlekaart helemaal onderaan de pagina waarin je ook kunt in- en uitzoomen.

gebied01

 

Copyright © 2018 Reisverslagen Henk de Lange. Alle rechten voorbehouden.