Deel 1

Inleiding

Voor het 2e jaar achtereen hadden we besloten om nog meer van Schotland te willen zien.
Het eerste jaar waarin we o.a. de Cairngorm Mountains, Isle of Skye en Handa Island bezocht hadden, kregen we de smaak van Schotland te pakken.
De prachtige landschappen en ruigtes ook langs de kustlijn hadden veel indruk gemaakt.

hermaness08kl

Portret Papegaaiduiker

Vertrek Nederland 

Op donderdag … gingen we (Karin, Finn, Henk) met de auto volgepakt onderweg naar IJmuiden, waar we ons uiterlijk om 17:30 bij de boot moesten melden die ons naar Newcastle zou voeren.
De boeking had ik via internet al maanden daarvoor geregeld, en de papieren zaten in de envelop die we onlangs toegestuurd kregen, dus alles was goed zo.
Ik ben nogal een man van de klok, en heb een hekel aan het rondhangen op zo’n parkeerplaats waar verder weinig is dan een toilet, en zeker met Finn (bijna 3 jaar) is het altijd wat rondlopen om de tijd te doden.
Maar ja we kwamen dus door een klein oponthoud onderweg aan om 17:35 en alle auto’s stonden al op de boot en de mensen hingen al achterop het dek te kijken wanneer de trossen nu eens los gingen.
Ik verontschuldigde me dus maar snel voor het te laat komen bij de dame achter de balie in het hokje voor de controle van de papieren.
Ze keek er even naar en toen zei ze dat we te vroeg waren. Ik snapte er niets van, hoezo te vroeg? Het was al 17:40, we waren te laat!
Bleek dat we een dag te vroeg waren.

Tja daar sta je dan, auto vol, ver van Groningen en op de verkeerde dag.
Ik had papieren ook niet eens bekeken op datum, maar in mijn hoofd was ik er vanuit gegaan dat we altijd op donderdag weggingen, stom! Had ik op de een of andere manier op vrijdag geboekt.
Goed, terugrijden naar Groningen had ik ook geen zin in. Nog even gedacht aan mijn zus in Amsterdam, maar goed daar kun je ook beter geen volgepakte auto ‘s nachts aan de weg zetten volgens mij, dan hoef je zelf niet meer uit te pakken. Gelukkig hadden ze nog een kamertje onderin het ruim op gelijke hoogte met de machinekamer, deze werd ons door de dames sterk afgeraden met een klein kind erbij.
Het waren ruimtes, met onder en boven 20 cm ruimte bij de wanden (a la pashokjes).
We besloten om het er toch maar op te wagen.
Het viel alleszins mee, het was alleen wel bloedheet, dekbed e.d. had je niet nodig, en op het eentonige geluid van de motoren, heeft zeker Finn goed geslapen.

Copyright © 2018 Reisverslagen Henk de Lange. Alle rechten voorbehouden.