Dag 1: 4 mei

Van Madrid naar de Camping Monfragüe

Op deze dag hebben we de auto opgehaald bij de verhuur en zijn we vanaf het vliegveld naar Camping Monfraque gereden, ongeveer 3 uur rijden is het. Je moet vanaf Madrid de A5-E90 hebben tot aan "Navalmoral de la Mata", hier moet je rechts aanhouden en de weg EX-A1 volgen tot afslag EX-208 en deze volgen richting nationaal park Monfragüe. De camping ligt niet ver van deze afslag.

bungalow1Als je vanaf de snelweg de andere kant op gaat op de EX-208 ga je naar een redelijk grote plaats Plasencia. Hier is o.a. een Aldi (alleen het bord gezien) en een hele grote Carrefour, die zie je vanzelf als je een beetje de rondweg om de plaats aanhoudt na een paar rotondes. Hier kun je in ieder geval goed inkopen en is dus op een 10 km van de camping.

Op de camping hadden we een bungalow (zie foto) gehuurd, dat had Udo ons aanbevolen. Deze camping lag mooi centraal en op 20 minuten afstand van het centrum van het park, dus een goede uitvalsbasis.

We waren nog maar net bij de receptie uitgestapt of er liep al een man rond met fotocamera, bleek een Nederlander te zijn. Hij liet me meteen al een paar mooie foto's zien die hij net daar op de camping had gemaakt van een Dwergarend en Vale Gier. Die bleken dus daar regelmatig over te komen, ze komen dus gewoon naar je toe!

zwartespreeuw01Van de gasten die er op de camping aanwezig waren was het overgrote deel Nederlandstalig, dus Belg of Nederlander. Een aantal was er ook nog kamperend in een tent. Was toch wel koud 's morgens, volgens een van hen een graad of 4.

Bij de bungalow vlogen meteen de eerste Blauwe Eksters al af en aan, die bleken in de bomen te broeden die rond de bungalows en campers stonden. Ook de Zwarte Spreeuw (zie foto) liet meteen van zich horen, toch wel een heel ander zang dan "onze" spreeuw. Die van ons prevelt gewoon wat door met van alles en nog wat aan imitaties, de Zwarte Spreeuw imiteert andere soorten en doet kortere stukjes. Ook de eerste Vale Gieren en Zwarte Wouwen zagen we al overvliegen, we hoorden of zagen de Nachtegaal, Grauwe Gors, Huismussen, Turkse Tortel en Bijeneters en ik zag vanaf de rand van de camping de eerste Roodkopklauwier in het aansluitende stuk land.

 

Copyright © 2018 Reisverslagen Henk de Lange. Alle rechten voorbehouden.